Opstart i vuggestue

Eksempel på opstart i vuggestuen
Det er meget forskelligt hvor lang opstartstid barnet har behov for og forløbet skal derfor altid aftales individuelt med personalet.

 

Vi afsætter 1 uge for at sikre jeres barn en god start, dog behøver forældrene ikke være her alle dagene.

 

1.dag: I er på besøg med barnet. I ser stuen og møder de andre børn. Barnet leger måske lidt, mens I snakker med personalet om jeres barns vaner, soverytme osv.

 

2.dag: I er her en times tid eller to sammen med barnet, og går hjem når de andre skal spise frokost.

 

3.dag: I er her igen sammen med barnet og hvis vi skønner det er ok med barnet, kan I prøve at gå ud og tage en kop kaffe mens barnet leger lidt selv. Barnet spiser med til frokost og tager derefter hjem.

 

4.dag: Jeres barn er her alene uden jer en times tid eller to. Går det rigtig godt, kan barnet spise med og så blive hentet ved 12-tiden.

 

5.dag: Jeres barn er her alene og spiser med. Barnet prøver at sove her for første gang. Efter luren ringer vi, så I kan hente jeres barn.

 

Anden uge forsætter med korte dage hvis det skønnes nødvendigt. Nogle børn bliver meget kede af det når mor eller far går. Dette er helt normalt, og går typisk hurtigt over. Bliver I bekymrede om hvordan barnet klarer dagen, er I altid meget velkomne til at ringe og høre hvordan det går.

 

Efter 3 mdr. vil i blive tilbudt en samtale, hvor vi snakker om hvordan jeres barn trives, hvordan opstarten har været og hvis der er særlige forhold omkring jeres barn som kræver en ekstra indsats og samarbejde.

 

Eksempel på opstart i børnehaven
Når dit barn begynder i børnehave fra f.eks. dagpleje, skal I som forældre påregne tid til indkøring. Det kan være f.eks. 2-5 dage, alt efter jeres barns alder og erfaring med dagligdagen i et dagtilbud. Opstarten planlægges i samarbejde med personalet.